ELI RINGSETH

Eli jobber som ergoterapeut i Steinkjer kommune til daglig, og det meste av fritiden hennes har i mange år dreid seg om hund. Hun har hatt hund siden 1976, og hennes første hund var en labrador.

I 1984 kjøpte hun sin første dobermann, en rase hun hadde vært fasinert av i mange år. Etter den tid har hun stadig hatt 1-3 dobbiser i hus. I dag har hun to hunder på henholdsvis 5 og 3 år.

Gjennom alle årene med hund har hun vært aktiv med trening og aktivisering av hundene. Ut over det verdsetter hun hundene som familiemedlemmer. Elis hunder er sofahunder, tur- og treningskompiser og betyr mye for henne.
Eli trener hundene for utstilling, lydighet, bruks, spesialsøk og rallylydighet. Hun har i utstilling ført fram fire av hundene til norsk utstillingschampion, og to til elite i lydighet, hvorav en av dobberjentene til norsk lydighetschampion.
 
Eli er utdannet instruktør, Trinn I (2004), og Trinn II lydighet (2009), Doglife Hundeskoles instruktørutdanning (2019).

I 2016 ble hun også godkjent rallyinstruktør under Norsk Rallylydighetsklubb. Eli er dessuten sekretær i Norsk Smellerklubb avd. 1. 

I tillegg har hun i alle årene med hund deltatt på ulike kurs, både med og uten hund, noe hun synes er viktig og nødvendig for å holde seg oppdatert både som instruktør og hundefører.